ПП ФИТИНЗИ

Опис

Aсторе ПП компресиони фитинзи се спојници за ПЕ цевки наменети зa  водни  системи. Тие можат да се користат и во областа на системите за наводнување и системите за вода за пиење. Предноста на овој финтинг наменет за  ПЕ цевки и црева е во тоа што дозволува повеќекратна употреба.

 

Можна е монтажа и демонтажа на истата спојка неколку пати. Повеќекратната употреба ја овозможува прстенот на спојката којшто е специјално направен со повеќе пипци кои ја фаќаат цевката. Монтажата е лесна и до ф63 може рачно да се затега, додека над  ф63 до ф110 постои клуч со кој се затега.

 

Огрлиците се составени од четири штрафа кои ја зголемуваат безбедноста на опфаќање на цевката, горниот дел е обложен со метал кој дава дополнителна сигурност но поврзувањето на огрлицата со приклучокот. Навојот на машките и женските полуспојки е доволно димензиониран да затегне како би допрел до сигурносната гумица.  Сигурносната гумица е составен дел на секој производ која се користи како заштита од протекување. Запците се од полиетилен.  

 

Опсег

Асторе спојките и фитнингот имаат голем асортиман на димезии, вклучувајки и голем број на составни делови за инсталација. Спојките се движат  од д.16 мм до д.110 мм.

Спојките се предвидени за метално засилување на надворешниот дел од прстенот, составени од р. 1 1/4 ".

 

Референтни стандарди

Асторе компресионите финтизи заеднички се произведени во согласност со барањата на стандардите ИСО 3458, ИСО 3459, ИСО 3501, ИСО 3503, ИСО 14236, ДИН 8076-3, 9562 УНИ, УНИ 9561, БС 5114 / 75. Зглобовите можат да бидат  инсталиран на ЈП цевки кои се во согласност со стандардите на ИСО 3607,  ДИН 8072, ДИН 8074, УНИ 10910. Верзиите на навојот се произведени во согласност со стандардот ИСО 7/1.

 

Притисок до 10-16 бари

16 бари од д.16 мм до д. 63 мм, 10 бари од д.75 мм до д.110 мм.

 

Материјали

Тело во полипропилен, црн ко-полимер, цлинцхинг прстен во бела ОПП смола, О-прстен во НБР,  прстен за засилување во АИСИ 430.  Печат- затворач (д.75, д.90, д.110) во полипропилен, црн ко-полимер.

КАТАЛОГ

Powered by Net Architecture