Supa Lock™ - Систем на спојување без навој


Целосна заштита од корозија

Врската на вентилот и фитинг преку навојниот спој може да трае долго време и често остава дел од конец изложен на средно или надворешно влијание. Со текот на времето, овој феномен ќе предизвика корозија на незаштитената нишка и може да предизвика истекување.

Патентиран Supa Lock ™ систем обезбедува 100% без корозија, лесна и лесна монтажа со максимална флексибилност. Благодарение на едноставниот и генијален дизајн, Supa Lock ™ нуди долготрајна безбедност со оптимална заштита од корозија и истекување, како и заштита од случајно одвојување на зглобовите во работни услови.

Supa Lock 10-годишна гаранција

Supa Lock ™ широк асортиман се состои од вентили, седла и нодуларни фитинзи, високо ниво на епоксидна заштита во согласност со барањата на GSK. Уште повеќе, вентилите за топчести кутии и фитинзи од високо квалитетен месинг, во согласност со директивите на ЕУ за употреба со вода за пиење, се дел од опсегот на понудата.

Лесна инсталација во два чекори

По подмачкувањето на O-прстен, Supa Lock ™ приклучокот е ставен во Supa Lock ™ приклучокот, заклучниот прстен е заклучен - и конекцијата е завршена!

Самозаклучување на прстенот

Supa Lock ™ е дизајниран како приклучок за стегач и одржува притисок од PN16 x 1.5. Безбедносниот прстен е профилиран, што го прави самозаклучувачки кога цевководот е под притисок. Поради тоа не постои можност за случајно одвојување на зглобот. Безбедносниот прстен има два совети за прст за лесно склопување и расклопување.

Големи количини на O-прстени обезбедуваат дополнителна сигурност

Сите Supa Lock ™ соединенија се дизајнирани со О-прстени со голем волумен кои обезбедуваат врска со истекување. Големите O-прстени обезбедуваат дополнителна сигурност при земање предвид на мали деформации на О-прстени кои се очекуваат за време на долг работен век на производот. Исто така, кога зглобот е изложен на виткање како резултат на поместување, големите О-прстени обезбедуваат максимална безбедност.

Powered by Net Architecture